ADVERTENTIE
Bron :: arfo from Getty Images
Pruimenknödel
Pruimenknödel is een traditioneel Slovaaks gerecht, dat je zeker zal waarderen.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Vaak
- 300 g aardappel
- 1 stukjes ei
- 200 g grof meel
- zout
Inhoud
- 12 stukjes Pruimen
- 12 stukjes Suikerklontjes
Gereedschap
- boter
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
40 min.
1. Stap
Kook de aardappelen in gezouten water en pureer ze vervolgens tot aardappelpuree.
2. Stap
Voeg aan de aardappelpuree een ei en grove bloem toe en kneed het deeg.
3. Stap
Verdeel het deeg in gelijke delen en wikkel in elke een pruim.
4. Stap
Kook de dumplings ongeveer 15 minuten in kokend water.
5. Stap
Smelt de boter in een pan en giet het over de knoedels.