:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/bwlvFgz5sJmioDCCqFdR/62a201ba3351b9edbcd3fdc1b20c66.jpeg)
Bron :: arfo from Getty Images
Pruimenknödel
Pruimenknödel is een traditioneel Slovaaks gerecht, dat je zeker zal waarderen.
Ingrediënten
Vaak
- 300 g aardappel
- 1 stukjes ei
- 200 g grof meel
- zout
Inhoud
- 12 stukjes Pruimen
- 12 stukjes Suikerklontjes
Gereedschap
- boter
Laatste folders
Procedure
Kook de aardappelen in gezouten water en pureer ze vervolgens tot aardappelpuree.
Voeg aan de aardappelpuree een ei en grove bloem toe en kneed het deeg.
Verdeel het deeg in gelijke delen en wikkel in elke een pruim.
Kook de dumplings ongeveer 15 minuten in kokend water.
Smelt de boter in een pan en giet het over de knoedels.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Pruimenknödel
Pruimenknödel is een traditioneel Slovaaks gerecht, dat je zeker zal waarderen.
Kook de aardappelen in gezouten water en pureer ze vervolgens tot aardappelpuree.
Voeg aan de aardappelpuree een ei en grove bloem toe en kneed het deeg.
Verdeel het deeg in gelijke delen en wikkel in elke een pruim.
Kook de dumplings ongeveer 15 minuten in kokend water.
Smelt de boter in een pan en giet het over de knoedels.
Hoe heb je dit recept gemaakt?