Bron :: Pixabay: 2074413
Quinoa en gemengde groenten pilaf
Dit hart-gezonde, glutenvrije en veganistische recept zal ongetwijfeld je maaltijden opvrolijken!
Ingrediënten
- 1 Kop Quinoa, gespoeld
- 2 kopjes Groentebouillon
- 2 tbls olijfolie
- 1 Ui, gesnipperd
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 1 Gele paprika, fijngehakt
- 1 Rode paprika, fijngesneden
- 1 Kop Van broccoliroosjes
- 1⁄2 Kop Van erwten
- Zout en peper naar smaak
- Een handvol verse peterselie, fijngehakt (voor de garnering)
- Citroenpartjes (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Begin met het spoelen van de quinoa onder koud water om het natuurlijke laagje saponine te verwijderen, waardoor het bitter of zeepachtig kan smaken. Uit mijn persoonlijke ervaring: sla deze stap niet over!
Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui tot hij doorschijnend en licht goudkleurig wordt. Zorg ervoor dat de ui niet verbrandt, want dan kan het gerecht bitter smaken.
Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de koekenpan en bak ongeveer 30 seconden tot hij geurig is. Zorg ervoor dat de knoflook niet te gaar wordt, want verbrande knoflook kan de smaak van het hele gerecht verpesten.
Voeg nu de gesneden paprika's, broccoli en doperwten toe. Bak tot ze een beetje zacht zijn, maar nog wel knapperig. Het is belangrijk om de groenten niet te gaar te bakken, want de levendige knapperigheid voegt een uitstekende textuur toe aan de pilaf.
Terwijl de groenten bakken, voeg je de afgespoelde quinoa en de groentebouillon toe aan een pan. Breng het aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen of tot de quinoa gaar is en het vocht is opgenomen.
Als de quinoa gekookt is, pluis het dan door met een vork. Zo voorkom je dat het gaat klonteren en ziet je pilaf er luchtiger uit.
Combineer de gebakken groenten met de gekookte quinoa en breng op smaak met zout en peper.
Garneer je pilaf met gehakte peterselie voor het opdienen om er een frisse draai aan te geven. Serveer gerust met citroenpartjes ernaast, want een klein beetje citrusvruchten kan de smaken van het gerecht versterken.