Bron :: sbossert from Getty Images Signature
Risotto artisjok
Een rijk Italiaans gerecht, perfect voor een warme en gezellige avond. De delicate smaak van de artisjokken combineert perfect met de romige rijst, wat resulteert in een eenvoudig maar heerlijk gerecht.
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 320 g Carnaroli rijst
- 4 Artisjokken
- 1 citroen
- 1 witte ui
- 100 g boter
- 100 g parmigiano reggiano
Voor de bouillon
- 1 wortelen
- 1 Ui
- 1 Selderijstengel
- 1 l water
- zout
Laatste folders
Procedure
Maak de artisjokken schoon, snijd ze in partjes en zet ze in water met citroensap.
Bereid de bouillon voor.
Bak de fijngehakte ui in de boter.
Voeg de artisjokken toe en kook ongeveer 10 minuten.
Voeg de rijst toe en rooster deze een paar minuten.
Begin met het toevoegen van de bouillon, een lepel per keer, constant roerend.
Blijf koken door bouillon toe te voegen totdat de rijst perfect gekookt is.
Haal van het vuur, voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot een romige consistentie.
Laat het even rusten voordat je het serveert.