ADVERTENTIE

Bron :: Lisovskaya from Getty Images

Risotto med parmesan

Een klassieker uit de Italiaanse keuken, de Parmezaanse risotto is een rijk en romig gerecht dat perfect past bij een frisse salade of een glas witte wijn. Het geheim van een goede Parmezaanse risotto is het gebruik van hoogwaardige ingrediënten, zoals een goede vleesbouillon en Parmigiano Reggiano DOP.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Basisgereedschappen

  • 300 g Carnaroli rijst Toegevoegd aan
  • 1 l Vleesbouillon Toegevoegd aan
  • 1 eenheid Ui Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan

Voor het romig maken

  • 100 g Geraspte parmigiano reggiano Toegevoegd aan
  • 50 g Koude boter in stukjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

In een ruime pan, laat 50 g boter smelten en voeg dan de fijngehakte ui toe. Laat het op een laag tot middelhoog vuur bakken tot de ui transparant wordt.

2. Stap

Voeg de rijst toe en rooster deze een paar minuten, roer vaak. Giet een pollepel kokende bouillon en roer tot de vloeistof bijna volledig is opgenomen. Blijf de bouillon toevoegen, één lepel per keer, constant roerend.

3. Stap

Wanneer de rijst bijna gekookt is (na ongeveer 15-18 minuten), voeg je de geraspte Parmigiano Reggiano en de koude boter in stukjes toe. Roer krachtig tot de rijst romig wordt.

4. Stap

Dek de pan af en laat de risotto een paar minuten rusten voordat je hem opdient. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

205 recepten

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten