Bron :: Oleksandr Prokopenko from Canva
Romige paddenstoelenrisotto
Ik kook dagelijks voor mijn gezin en romige paddenstoelenrisotto met parmezaan is een van die gerechten die nooit teleurstelt.
Ingrediënten
- 1 l bouillon
- 500 g Rijst arborio
- 1 stuk De Ui
- 3 kruidnagel Knoflook
- 500 g Champignon
- 4 el Boter
- 250 ml Witte droge wijn
- 150 g Geraspte kaas
- 100 g parmezaan
- Zout en zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleinere stukjes. Fruit in een pan de ui en knoflook in de boter, voeg de champignons toe en breng op smaak met zout en peper. Ik bak alles samen tot de uien glazig zijn en de champignons goudbruin.
Ik voeg de rijst toe aan de pan en rooster deze samen met de champignons en uien ongeveer 5 minuten.
Voeg geleidelijk bouillon toe, ongeveer een kopje per keer. Ik wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen voordat ik meer toevoeg. Het hele proces van bouillon toevoegen en roeren duurt ongeveer 20 minuten.
Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen, voeg ik de witte wijn, kaas en parmezaanse kaas toe. Ik roer de risotto nog een minuut door en haal hem dan van het vuur om hem nog 5 minuten te laten staan.