Bron :: claudiio Doenitz from Getty Images
Romige Risotto met Artisjokken
Risotto met artisjokken is een rijk en smaakvol hoofdgerecht dat geschikt is om te bereiden in de wintermaanden wanneer artisjokken in het seizoen zijn. Deze romige versie wordt gemaakt met goede Parmezaanse kaas en een handvol gehakte noten.
Ingrediënten
- 320 g riso carnaroli
- 800 g artisjok
- 80 g Geraspte parmigiano reggiano
- 50 g gehakte noten
- 1 Ui
- 1 citroen
- 1 liter Groente bouillon
- 50 g boter
- 100 ml witte wijn
- zout en peper
Laatste folders
Procedure
Eerst moet je de basis voor de saus maken: snipper de ui en bak deze in een pan met boter.
Terwijl de ui sissend bakt, maak je de artisjokken schoon: verwijder de hardere buitenste bladeren, snijd de steel korter en snijd het hart van de artisjok doormidden. Leg de schoongemaakte artisjokken in een kom met water en citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden.
Snijd de artisjokken in dunne partjes en voeg ze toe aan de gefruite groenten. Laat ze ongeveer 10 minuten koken, voeg dan de rijst toe en rooster deze een paar minuten.
Blus met witte wijn en, als de alcohol is verdampt, voeg een lepel bouillon toe. Ga door met koken en roer af en toe, voeg meer bouillon toe indien nodig.
Wanneer de rijst bijna gaar is, voeg je de Parmezaanse kaas en gehakte noten toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer de artisjokkenrisotto goed warm.