ADVERTENTIE

Bron :: claudiio Doenitz from Getty Images

Romige Risotto met Artisjokken

Risotto met artisjokken is een rijk en smaakvol hoofdgerecht dat geschikt is om te bereiden in de wintermaanden wanneer artisjokken in het seizoen zijn. Deze romige versie wordt gemaakt met goede Parmezaanse kaas en een handvol gehakte noten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 320 g riso carnaroli Toegevoegd aan
  • 800 g artisjok Toegevoegd aan
  • 80 g Geraspte parmigiano reggiano Toegevoegd aan
  • 50 g gehakte noten Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 1 citroen Toegevoegd aan
  • 1 liter Groente bouillon Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
  • 100 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Eerst moet je de basis voor de saus maken: snipper de ui en bak deze in een pan met boter.

2. Stap

Terwijl de ui sissend bakt, maak je de artisjokken schoon: verwijder de hardere buitenste bladeren, snijd de steel korter en snijd het hart van de artisjok doormidden. Leg de schoongemaakte artisjokken in een kom met water en citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden.

3. Stap

Snijd de artisjokken in dunne partjes en voeg ze toe aan de gefruite groenten. Laat ze ongeveer 10 minuten koken, voeg dan de rijst toe en rooster deze een paar minuten.

4. Stap

Blus met witte wijn en, als de alcohol is verdampt, voeg een lepel bouillon toe. Ga door met koken en roer af en toe, voeg meer bouillon toe indien nodig.

5. Stap

Wanneer de rijst bijna gaar is, voeg je de Parmezaanse kaas en gehakte noten toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer de artisjokkenrisotto goed warm.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

205 recepten

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten