Bron :: katrinshine from Canva
Romige risotto met groenten
Recept voor een perfecte romige risotto, die je klaarmaakt met groenten en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
Risotto
- 300 g Rijst Arborio
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 100 g boter
- 150 ml Witte wijn
- 11⁄2 l Groentebouillon
- 50 g parmezaan
Groente
- 2 stukjes wortelen
- 1 stukjes courgette
- 1 stukjes Paprika
Laatste folders
Procedure
Breng de groentebouillon aan de kook in een kleine pan. Laat het op een laag vuur staan zodat het heet blijft.
We smelten boter in een pan, voegen gehakte ui en knoflook toe en roosteren tot ze glazig zijn.
We voegen rijst toe en bakken het tot het een beetje doorschijnend begint te worden. Vervolgens voegen we witte wijn toe en laten we het verdampen.
We voegen langzaam de hete bouillon toe, altijd net genoeg om de rijst te bedekken. Na elke toevoeging van bouillon wachten we tot het is geabsorbeerd.
Bak ondertussen de groenten zacht in een andere pan. Als de groenten klaar zijn, voeg je ze toe aan de risotto.
Wanneer de rijst na ongeveer 30 minuten is geabsorbeerd en zacht is geworden, voegen we geraspte Parmezaanse kaas toe. We brengen op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. We bestrooien met verse kruiden voor het serveren.