Bron :: Pixabay: catceeq
Romige vegetarische zoete aardappelsoep
Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.
Ingrediënten
- 1 kg Zoete aardappelen
- 2 aaseter
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 l groentebouillon
- 2 lepel olijfolie
- Zout, peper
- 1 TL komijn
- 200 ml Kokosmelk
- Geraspte kaas voor de garnering
Laatste folders
Procedure
Om de zoete aardappelsoep te maken, begin je met het schillen en in blokjes snijden van de zoete aardappels en wortels. Ik raad aan om de zoete aardappelen niet te klein te snijden, anders kunnen ze tijdens het koken uit elkaar vallen.
Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze in olijfolie in een grote pan tot ze glazig zijn. Het is belangrijk dat je dit op een middelhoog tot laag vuur doet om de knoflook niet te verbranden en een bittere smaak te voorkomen.
Voeg de zoete aardappelen en wortelen toe en blus af met de groentebouillon. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de groenten helemaal zacht zijn.
Pureer de soep nu met een staafmixer tot hij romig is. Ik vind het erg handig om de pan van het vuur te halen tijdens dit proces om te voorkomen dat je gaat spetteren en jezelf mogelijk verbrandt.
Voeg de kokosmelk en komijn toe, breng op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door. De kokosmelk zorgt voor een aangename romigheid en de komijn geeft de soep een lichte oosterse smaak.
Voor het opdienen kun je de zoete aardappelsoep eventueel garneren met vers geraspte kaas. Dit zorgt voor een mooi kleurcontrast en rondt de smaak perfect af.