Bron :: Sophie Janotta von Pixabay
Roomkaas saus voor ravioli - recept
Dit is mijn favoriete kaas-roomsaus die ik al jaren maak. Het is een heerlijke saus met een milde, heerlijke smaak, niet alleen perfect voor ravioli, maar ook bij pasta, vlees of als dip voor groenten.
Ingrediënten
- 1 Tablespoon boter
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 g Geraspte kaas (Cheddar of Gouda werkt goed)
- 250 ml slagroom
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 Theelepel citroensap
Laatste folders
Procedure
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Controleer de temperatuur zorgvuldig, want de boter kan verbranden als de temperatuur te hoog is, waardoor de saus een ongewenste smaak kan krijgen.
Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en bak in de pan tot ze zacht zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aan de pan blijven plakken. Voeg nu de room toe en zet het vuur iets hoger tot de room begint te koken. Zet het vuur dan weer lager - zodat de room niet te veel inkookt.
Voeg dan de geraspte kaas toe en roer voortdurend tot de kaas helemaal gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg het citroensap toe. Het citroensap zal de smaak van de saus iets lichter maken. Laat de saus nog een paar minuten sudderen om de smaken te laten combineren. De kaas-roomsaus kan direct worden geserveerd met warme ravioli.