Bron :: taffpix from Getty Images
Rozenbottelsaus
Een smakelijke en voedzame saus die uitstekend past bij verschillende vleesgerechten. Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden en zal zeker elke liefhebber van eten bevredigen.
Ingrediënten
- 500 g Pijlen
- 1 l water
- 200 g suiker
- 1 Lepel Zout
- 1 Lepel aardappelzetmeel
Laatste folders
Procedure
We wassen en reinigen de pijlen.
We brengen het water in de pot aan de kook en voegen de rozenbottels toe.
Laat het ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur sudderen, tot de pijlen zacht zijn.
Vervolgens zeven we de rozenbottels en vangen we het sap van de rozenbottels op in een andere pot.
We voegen suiker en zout toe aan dit sap.
We mengen aardappelzetmeel met een beetje water en voegen het toe aan de pot.
Laat de saus opnieuw koken en blijf roeren terwijl we nog 5 minuten koken, totdat de saus dikker wordt.
We serveren de afgewerkte saus warm.