Bron :: Pixabay : RitaE
Schupfnudeln met zuurkool Home Cooking
Schupfnudeln met zuurkool is een echt feel-good gerecht en doet me altijd denken aan de stevige gerechten uit de traditionele Duitse keuken van mijn oma. De combinatie van de stevige Schupfnudeln en de zure smaak van de zuurkool zorgt voor een hemelse bereiding. Ik heb dit recept al zo vaak gemaakt dat ik echt veel trucjes en tips heb om te delen en ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij in ons gezin.
Ingrediënten
- 500 g Schupfnudeln (vers of voorgekookt)
- 500 g zuurkool
- 200 g Blokjes spek
- 2 Uien
- 2 teentjes knoflook
- Zout, peper
- 1 TL Karwij
- 2 Tablespoon Reuzel (of olie)
Laatste folders
Procedure
Voor het recept Schupfnudeln met zuurkool pel en snijd je eerst de uien en knoflooktenen in blokjes. Een kleine tip van mij: als je de ui in koud water laat weken voordat je hem fijnsnijdt, zullen je ogen minder tranen.
Verhit de reuzel in een grote koekenpan en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Uit ervaring weet ik dat een goede gietijzeren pan hier het verschil kan maken.
Voeg nu de gesnipperde ui en knoflook toe en laat ze lichtjes bruin worden. Zorg ervoor dat ze niet verbranden, anders wordt het gerecht bitter.
Voeg de zuurkool en karwijzaadjes toe en roer alles goed door. Traditioneel wordt de zuurkool niet afgespoeld om de volle smaak te krijgen, maar als je hem wat milder wilt, kun je hem afspoelen in een zeef.
Vouw tot slot de Schupfnudeln in de Schupfnudeln met zuurkoolschotel en bak tot ze lichtbruin zijn. Breng ten slotte op smaak met zout en peper.