Bron :: konfikkonfik from Getty Images
Sinaasappelsaus
Recept voor sinaasappelsaus die goed past bij vlees- of visgerechten.
Ingrediënten
- 2 stuk Sinaasappels
- 1⁄2 kopjes Suiker
- 1⁄4 kopjes Wateren
- 2 lepels Boter
- Zout om op smaak te brengen
Laatste folders
Procedure
Maak eerst de sinaasappels klaar. Was de sinaasappels, verwijder de schil en snijd ze dan in kleine stukjes. Het is belangrijk om het sap te bewaren dat vrijkomt bij het snijden. Dit sap geeft de saus een extra sinaasappelsmaak.
Los dan langzaam de suiker op in het water in de steelpan om een siroop te maken. Wanneer de suiker volledig is opgelost, voeg je de sinaasappelstukjes toe aan het mengsel. Kook de saus ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, of tot hij dik genoeg is.
Als de saus klaar is (hij kan nog een beetje vloeibaar lijken, maar hij wordt dikker als hij afkoelt), voeg je de boter en een beetje zout toe. De boter geeft de saus een romige textuur en het zout brengt de zoetheid van de saus perfect in balans. En klaar is kees! Je saus is klaar om te serveren bij je favoriete vlees of steak vis.