Bron :: Pixabay : AlbanyColley
Snelle champignonroomsaus
Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.
Ingrediënten
- 500 g Champignons
- 2 kleine Uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml Crème
- 2 lepel boter
- zout en peper
- Verse peterselie
- Optioneel: Witte wijn
Laatste folders
Procedure
Maak voor het recept met champignonroomsaus eerst de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Ik raad aan om de champignons alleen met keukenpapier schoon te wrijven en ze niet onder stromend water schoon te maken, anders nemen ze te veel water op.
Snijd de uien en knoflook fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze hun vocht hebben verloren. Een tip: zout de champignons niet te vroeg, anders verliezen ze nog meer vocht.
Eventueel kan nu een scheutje witte wijn worden toegevoegd en ingekookt om de saus extra diepte te geven.
Voeg de room toe, breng op smaak met zout en peper en laat de saus een paar minuten sudderen tot hij luchtig wordt.
Roer tot slot de fijngehakte peterselie door de champignonroomsaus en serveer. Gebruik bij alle gerechten, zoals pasta of vleesgerechten.