Bron :: Petardj from Getty Images
Snelle fruittaart
Lekkere en snelle fruittaart met mascarpone, die zelfs een beginner in de keuken kan bereiden.
Ingrediënten
Op het lichaam:
- 200 g Meel
- 150 g Suiker
- 125 g Boter
- 4 stuk Eieren
- 1 lepel Bakpoeder
Voor de room:
- 500 g mascarpone
- 200 g bloemsuiker
- Citroensap
Voor decoratie:
- vers fruit
Laatste folders
Procedure
Je begint met het voorbereiden van de cakeschaal. Meng in een kom de bloem, suiker, boter, eieren en bakpoeder door elkaar. Het beslag moet glad en klontvrij zijn, dus meng het goed. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm en bak het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 - 25 minuten.
Bak een dubbele portie en snijd door of bak 2 aparte schelpen.
Terwijl de korst bakt, bereid je de mascarponecrème. Meng de mascarpone, suiker en citroensap grondig tot je een romige consistentie krijgt.
Als de taart is afgekoeld, smeer je de mascarponeroom erop en leg je het verse fruit erop.
Laat deze fruittaart minstens een uur of twee in de koelkast staan zodat de crème goed kan opstijven.