ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Snelle zelfgemaakte mosterd augurk relish

Deze heldere, pittige relish versterkt de smaak van hotdogs, hamburgers en sandwiches en biedt een spannend contrast met gegrild vlees.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Komkommers (middelgroot) Toegevoegd aan
  • 1 grote ui Toegevoegd aan
  • 1 Rode paprika Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van witte suiker Toegevoegd aan
  • 2 lepels zout Toegevoegd aan
  • 12 eetlepel Kurkuma Toegevoegd aan
  • 12 eetlepel Mosterdzaadjes Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van witte azijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Begin met het grondig wassen van de komkommers, ui en paprika.

2. Stap

Ontpit vervolgens de groenten en snijd ze in blokjes - ik snijd ze meestal in blokjes van ongeveer 1/8 inch voor de juiste knapperigheid.

3. Stap

Doe de groenteblokjes in een grote kom, voeg zout en kurkuma toe en meng goed.

4. Stap

Laat het mengsel nu ongeveer een uur staan - deze stap is cruciaal voor de juiste infusie van smaken.

5. Stap

Doe het groentenmengsel na een uur over in een steelpan.

6. Stap

Voeg suiker, mosterdzaad en azijn toe aan de pan.

7. Stap

Breng het mengsel op middelhoog vuur aan de kook en roer af en toe.

8. Stap

Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je het mengsel ongeveer 30 minuten sudderen tot het iets dikker wordt - geduld is hier essentieel; als je deze stap overhaast, kan de relish waterig worden.

9. Stap

Haal het van het vuur als het gaar is en laat het afkoelen.

10. Stap

Giet de afgekoelde relish in schone, gesteriliseerde potten, sluit af en zet in de koelkast - het is meestal een paar weken houdbaar in de koelkast, maar wees niet verbaasd als het al veel eerder op is!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten