Bron :: SGAFotoStudio from Getty Images
Spaanse aardappelomelet
Recept voor een lekkere Spaanse aardappelomelet die perfect is als avondeten. De fijn afgestemde verhouding tussen aardappelen, uien en eieren geeft dit gerecht die echte, onweerstaanbare Spaanse smaak.
Ingrediënten
- 800 g Aardappel
- 1 stuk De Ui
- 6 stuk Eieren
- Olie om te bakken
- zout en peper
Laatste folders
Procedure
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Dit is een belangrijke stap, dun gesneden aardappelen zullen beter doorgaren en zachter zijn.
Snijd de ui in dunne plakjes.
Verhit de olie in een pan en voeg de aardappelen toe. Bak ze tot ze zacht zijn. Roer ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
Voeg de ui toe aan de aardappelen en bak nog 5 minuten.
Kraak ondertussen de eieren in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de aardappelen en uien af en voeg toe aan de eieren. Meng goed.
Giet het mengsel terug in de pan en bak op laag vuur. Draai de omelet na 10 minuten voorzichtig om. Je kunt een bord gebruiken om de omelet eerst om te draaien en dan terug in de pan te doen.
Bak nog 10 minuten door. De omelet moet stevig zijn, maar nog een beetje zacht van binnen.