Bron :: olenayeromenkophotos from Getty Images
Spaanse aardappeltortilla
De Spaanse aardappeltortilla is een traditioneel gerecht uit Zuid-Spanje. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat als hoofdmaaltijd of als snack kan worden geserveerd.
Ingrediënten
- 500 g Aardappelen
- 1 stuk grote ui
- 6 stuk Grote eieren
- 150 ml olijfolie
- 1 Knijpen zout
Laatste folders
Procedure
Snijd de aardappelen en de ui in dunne plakjes en zout ze.
Verhit de olie in een pan en voeg de aardappelen en ui toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 20 minuten.
Haal de aardappelen en uien langzaam uit de olie en laat deze staan.
Klop de eieren grondig en voeg wat zout toe. Voeg daarna de gekookte aardappelen en ui toe.
Voeg het mengsel toe aan de pan en kook op middelhoog vuur. Wanneer de randen beginnen af te pellen, draai de tortilla om en kook nog ongeveer 5 minuten.
De tortilla zou een gouden kleur moeten hebben en een beetje knapperig zijn.