Bron :: kwasny221 from Getty Images
Spaghetti Bolognese van gehakt
Spaghetti bolognese van gehakt die je in 30 minuten op tafel kunt zetten.
Ingrediënten
- 400 g Rundergehakt
- 1 stuk De Ui
- 2 Anjers Knoflook
- 1 Lepels Olijfolie
- 400 g Tomaten in blik
- 1 Lepel oregano
- Een snufje zout en peper
- 400 g spaghetti
- Geraspte parmezaanse kaas om te serveren
Laatste folders
Procedure
Fruit in een diepe koekenpan de fijngesneden ui in olijfolie goudbruin. Voeg de geperste knoflook toe en bak mee.
Voeg het gehakt toe en bak het goed door. Gebruik een lepel om het tijdens het bakken in kleinere stukjes te breken. Het is belangrijk om het vlees goed te bakken zodat het lekker knapperig wordt.
Voeg de tomaten uit blik toe. Als je verse tomaten gebruikt, is het beter om ze eerst te pellen en in kleine stukjes te snijden. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan tomaten uit blik, die intenser van smaak zijn in de winter.
Breng vervolgens op smaak met zout en peper en voeg oregano toe. Laat de saus na het mengen onder het deksel ongeveer 30 minuten op laag vuur borrelen.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik voeg altijd een eetlepel olijfolie toe aan het water zodat de spaghetti niet plakt.
Giet de afgewerkte spaghetti af en meng met de saus. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.