Speltmeelcake met kwark
Mals en gekruid met kwark
Ingrediënten
Tekst
- 5 ei
- 30 g kokossuiker
- 3 lepel raapzaadolie
- 2 eetlepel lauw water
- 70 g Spelt gladde bloem
- 1 Lepel cacao
- 1 Pakket Fosfaatvrij bakpoeder
Vulling
- 250 g Zachte vetvrije kwark
- 90 g zure room
- 1 lepel Vanillestokje gebruiken
- fruit
- Noten voor decoratie
Laatste folders
Procedure
Ik gebruikte een ronde vorm met een diameter van 26 cm.
We kloppen de eieren met suiker.
We voegen olie en water toe en roeren.
Vervolgens voegen we bloem, carob en bakpoeder toe. We kloppen alles grondig.
We bekleden de vorm met bakpapier en gieten het deeg uit.
We plaatsen dit in de voorverwarmde oven en bakken op 180/30 minuten of naar behoefte.
Selecteer en laat afkoelen.
We mengen kwark, room en vanille.
We brengen het aan op de taart. We versieren met fruit en gemalen noten.
Als u voor de kleinere vorm kiest, kunt u de korst in twee helften snijden. Ik raad echter aan om de vulling te verdubbelen.
Of u kunt ook voor een ongebakken versie kiezen, waarbij u in plaats van deeg biscuitjes gebruikt die u afwisselt met vulling. Ook het dubbele aantal. En daartussen kunt u ook vers fruit toevoegen.
We zetten de taart minstens 1 uur in de koelkast en dienen hem zo op.
Eet smakelijk!