Bron :: Heike Rau for Getty Images
Spruitjessoep recept
Dit recept voor spruitjessoep is absoluut een van onze favorieten, en we bewonderen het altijd op onze familietafel. De romige textuur en volle smaak die het recept produceert is elke keer weer een genot. Geloof ons als we zeggen dat je er niet genoeg van zult krijgen om het weer op te scheppen!
Ingrediënten
- 500 Gram Spruitjes
- 1 groot Ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 groot Aardappelen
- 1 l groentebouillon
- 200 ml Crème
- Zout en peper naar smaak
- 2 Eetlepel olijfolie
- Optioneel: geraspte Parmezaanse kaas en toast om te serveren
Laatste folders
Procedure
Om de spruitjessoep te maken, moet je de spruitjes eerst goed wassen en schoonmaken. Onze ervaring leert dat het een goed idee is om de buitenste blaadjes te verwijderen als ze er niet meer fris uitzien.
Pel de ui en knoflook en snijd ze in kleine blokjes. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. De gedachte aan de toekomstige smaakbeleving speelt hier een grote rol.
Voeg nu de spruitjes en aardappelen toe aan de uien en knoflook en giet de groentebouillon erbij. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Zodra de spruitjes en aardappelen gemakkelijk met een vork gepureerd kunnen worden, voeg je de room toe en pureer je alles met een staafmixer tot je een gladde, romige soep hebt. Het is de moeite waard om hier geduld te hebben, want de romigheid is bepalend voor de smaak.
Breng tot slot de spruitjessoep op smaak met zout en peper. Rooster eventueel het brood en rasp de Parmezaan. Serveer de soep warm en garneer eventueel met het geroosterde brood en de Parmezaanse kaas.