Tart met chocoladecrème
Heb je al eens een taart geprobeerd? Dit was mijn eerste. Cacao deeg, frambozenjam, chocoladecrème en een glazuur van robijnchocolade. En dit alles in een lichtere versie zonder veel suiker en zonder bakken.
Ingrediënten
Basis
- 100 g Gemengde havermoutvlokken
- 100 g Gemalen walnoten
- 50 g Kokosmeel
- 15 g geraspte kokos
- 10 g cacao
- 80 g verzachte boter
- 30 g Honing
- 50 ml water
Crème
- 200 g Hete chocolade
- 2 stukjes bananen
- 250 g Zachte kwark
- frambozenconfiture
Glazuur
- 100 g chocolade
- 50 ml melk
Laatste folders
Procedure
Meng alle ingrediënten samen en vorm een uniform mengsel. Pers dit op de bodem en zijkanten van een taartvorm (diameter 28 cm). Zet in de koelkast en bereid de room voor.
Smelt de chocolade in een pan. Pureer de bananen met een staafmixer. Meng ze daarna met de chocolade. Voeg ten slotte de kwark toe. We kunnen de crème nog verder kloppen met de mixer.
Op de basis van de taart smeren we frambozenjam en voegen we room toe. We zetten het opnieuw in de koelkast voor minstens een half uur.
We smelten melkchocolade in de magnetron, roeren het door elkaar en gieten het over de room. We versieren het en laten het idealiter overnacht in de koelkast stollen.