ADVERTENTIE
Tart met chocoladecrème

Tart met chocoladecrème

Heb je al eens een taart geprobeerd? Dit was mijn eerste. Cacao deeg, frambozenjam, chocoladecrème en een glazuur van robijnchocolade. En dit alles in een lichtere versie zonder veel suiker en zonder bakken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Basis

  • 100 g Gemengde havermoutvlokken Toegevoegd aan
  • 100 g Gemalen walnoten Toegevoegd aan
  • 50 g Kokosmeel Toegevoegd aan
  • 15 g geraspte kokos Toegevoegd aan
  • 10 g cacao Toegevoegd aan
  • 80 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 30 g Honing Toegevoegd aan
  • 50 ml water Toegevoegd aan

Crème

  • 200 g Hete chocolade Toegevoegd aan
  • 2 stukjes bananen Toegevoegd aan
  • 250 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • frambozenconfiture Toegevoegd aan

Glazuur

  • 100 g chocolade Toegevoegd aan
  • 50 ml melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Meng alle ingrediënten samen en vorm een uniform mengsel. Pers dit op de bodem en zijkanten van een taartvorm (diameter 28 cm). Zet in de koelkast en bereid de room voor.

2. Stap

Smelt de chocolade in een pan. Pureer de bananen met een staafmixer. Meng ze daarna met de chocolade. Voeg ten slotte de kwark toe. We kunnen de crème nog verder kloppen met de mixer.

3. Stap

Op de basis van de taart smeren we frambozenjam en voegen we room toe. We zetten het opnieuw in de koelkast voor minstens een half uur.

4. Stap

We smelten melkchocolade in de magnetron, roeren het door elkaar en gieten het over de room. We versieren het en laten het idealiter overnacht in de koelkast stollen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten