Bron :: imrandk for Freepik
Tefteli Russische Gehaktballen
Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.
Ingrediënten
Voor de Tefteli
- 500 g Rundergehakt
- 1 Stuk Ui, geraspt
- 2 Stuk Gehakte knoflookteentjes
- 2 lepel paneermeel
- 1 Ei ei
- 1 TL zout
- 1⁄2 TL Peper
Voor de saus
- 1 Kan Tomatenstukken (400g)
- 1 Stuk Ui, gehakt
- 2 Stuk Gehakte knoflookteentjes
- 1 lepel suiker
- 1 TL zout
Laatste folders
Procedure
1. Voor het Tefteli-recept, meng je in een kom het rundergehakt, de geraspte ui, de gehakte knoflook, de broodkruimels, het ei, zout en peper. Hieruit vorm je balletjes van ongeveer 4 cm doorsnee.
2. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in een pan met wat olie. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
3. Voor de saus fruit je de gehakte ui en knoflook in dezelfde pan tot ze glazig zijn. Voeg dan de stukjes tomaat, de suiker en het zout toe en laat de saus 10 minuten sudderen.
4. Doe de gehaktballen terug in de saus en laat ze 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
5. Serveer de Tefteli met rijst of aardappelpuree. Eet smakelijk!