Bron :: pixelshot from Canva
Tomatensaus met gehaktballetjes
Een heerlijke tomatensaus met gehaktballetjes, waaraan je bijvoorbeeld knoedels kunt toevoegen.
Ingrediënten
- 500 g Rundergehakt
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 500 g Rijpe tomaten
- Zout en gemalen zwarte peper
- 1 stuk ei
- 50 g Paneermeel
- olijfolie
- Verse kruiden (basilicum, peterselie)
Laatste folders
Procedure
Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze fijn.
Voordat je begint met het maken van de gehaktballen, raad ik je aan om alle ingrediënten voor te bereiden, zodat alles later makkelijker te bereiden is.
Voeg het ei, paneermeel, de helft van de gehakte knoflook en ui, zout en peper toe aan het gehakt en meng. Vorm er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in een koekenpan in olie goudbruin.
Voeg de resterende ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de gehakte tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot de saus dik is.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze nog 10 minuten sudderen.
Je kunt de saus voor het serveren garneren met verse kruiden.