ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Ultieme Gegrilde Veggie Burger

Dit recept is niet alleen perfect voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor iedereen die wil genieten van een smaakvol en gezonder alternatief voor traditionele hamburgers.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 ingeblikt Zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld. Toegevoegd aan
  • 12 Groene paprika, in dikke stukken gesneden Toegevoegd aan
  • 12 Witte ui, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, geschild Toegevoegd aan
  • 1 Ei (gebruik een vlaasei voor een veganistische versie) Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel chilipoeder Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Versgemalen komijn Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Sriracha saus, (optioneel voor een pittige kick) Toegevoegd aan
  • 12 Kop Paneermeel, (je kunt glutenvrij brood gebruiken als je dat liever hebt) Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 4 Volkoren broodjes Toegevoegd aan
  • Toppings naar keuze: sla, tomaat augurken rode ui plakjes mosterd ketchup etc. Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Pulseer de ui, paprika en knoflook in een keukenmachine tot ze fijngehakt zijn, pas op dat je niet te veel hakt, we willen wat textuur behouden.

2. Stap

Giet de zwarte bonen af, maar bewaar ongeveer een eetlepel van het vocht, dit voegt vocht toe aan je pasteitjes.

3. Stap

Pureer de zwarte bonen in een grote kom met een vork tot ze dik en pasteus zijn. Dit is waar we de basis van onze veggieburgers op bouwen, dus zorg ervoor dat je goed pureert.

4. Stap

Voeg komijn, chilipoeder, zout, peper en Sriracha toe aan de verwerkte groenten. Mix of verwerk nog even tot deze ingrediënten goed zijn opgenomen en voeg unieke smaken toe aan het mengsel.

5. Stap

Doe dit mengsel over in de kom met de gepureerde bonen. Voeg het ei en het paneermeel toe, dit zal dienen als een uitstekend bindmiddel om de pasteitjes bij elkaar te houden.

6. Stap

Verdeel het mengsel in vier pasteitjes. Als je het mengsel te plakkerig vindt, voeg dan wat meer paneermeel toe. Vorm de pasteitjes en leg ze op een bord, dek af met plasticfolie en zet een uur in de koelkast voordat je ze gaat bakken. Deze stap is belangrijk omdat de pasteitjes dan hun vorm behouden tijdens het grillen.

7. Stap

Verwarm je grill voor en olie de grillroosters licht in. Leg de pasteitjes op de grill en laat ze ongeveer 4-5 minuten per kant bakken of tot ze door en door verhit zijn en er grillstrepen zichtbaar zijn. Neem de tijd en druk niet op de burgers, we willen een sappige, niet uitgeknepen burger.

8. Stap

Rooster de broodjes op de grill als je wilt en beleg je burgers met je favoriete toppings. En daar heb je het, een heerlijke gegrilde veggieburger.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Havervlokken

29 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten