Bron :: yelo34 from Getty Images
Valentijnstaart
Een chocoladetaart in de vorm van een hart is het ideale dessert voor degenen die hun liefde willen uitdrukken met een uitzonderlijke en onweerstaanbare lekkernij.
Ingrediënten
Vaak
- 200 g chocolade koken
- 200 g boter
- 200 g Meel
- 200 g suiker
- 4 stukjes Eieren
- 1 theelepel bakpoeder
Glazuur
- 100 g chocolade koken
- 50 ml Slagroom
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid een hartvormige bakvorm voor. Wrijf het gelijkmatig in met boter.
Smelt de boter en de kookchocolade op een laag vuur tot een gladde massa. Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een kom bloem, suiker en bakpoeder. Voeg dan geleidelijk de eieren en het mengsel van chocolade en boter toe. Meng goed.
Giet het beslag vaak in de vorm en bak ongeveer 1 uur, of totdat het gebakken is. Laat de taart dan volledig afkoelen.
Bereid ondertussen de glazuur voor. Smelt de kookchocolade samen met de slagroom. Laat het glazuur afkoelen totdat het dik genoeg is om op de taart te kunnen smeren.
Zodra de taart is afgekoeld, giet je de glazuur erover en laat je het afkoelen totdat de glazuur volledig is uitgehard.