Bron :: peredniankina via istock Photos
Vegetarische krokante sesamaardappelen
Dit recept voor krokante sesamaardappeltjes is een persoonlijke favoriet en ik maak het al jaren. De combinatie van de nootachtige smaak van sesamzaad en de heerlijke smaak van aardappelen is gewoonweg onweerstaanbaar. Ik heb dit recept al heel vaak gemaakt en heb een paar trucjes geleerd die het eindresultaat naar een hoger niveau tillen.
Ingrediënten
- 800 Gram Vastkokende aardappelen
- 3 Eetlepel olijfolie
- 2 Eetlepel sesamzaad
- 1 Theelepel zout
- 1⁄2 Theelepel gemalen zwarte peper
- Verse peterselie om te serveren (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Voor het sesamaardappelen recept schil je de aardappelen en snijd je ze in gelijke stukken. Dit is belangrijk zodat alle aardappelen tegelijk gaar worden.
Doe de aardappelstukjes in een grote pan en bedek ze met water. Breng het water aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de aardappels een beetje zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Dit is de truc om ze knapperig van buiten en zacht van binnen te krijgen.
Giet de gekookte aardappelen af en laat goed uitlekken. Goed drogen helpt om de aardappelen knapperiger te maken.
Terwijl de aardappelen uitlekken, verhit je de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de aardappelen en sesamzaadjes toe aan de pan en meng goed tot elke aardappel bedekt is met olie en sesamzaadjes. Hierbij is het belangrijk om de aardappelen in een enkele laag te houden zodat ze gelijkmatig bruin worden.
Kruid met peper en zout en bak 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Bestrooi de sesamaardappelen eventueel met verse peterselie en serveer. De verse peterselie geeft de aardappelen een heerlijke, levendige smaak en vormt een opvallend contrast met de goudbruine kleur van de aardappelen.