Bron :: blende40 via Adobe Stock
Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten
Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.
Ingrediënten
- 1 kg aaseter
- 1 gesneden Ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 lepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 lepel Gehakte peterselie
Laatste folders
Procedure
Om wortelgroenten te bereiden, moet je de wortelen eerst grondig wassen en schillen. Ik raad aan om een dunschiller te gebruiken om onnodige verspilling te voorkomen. Snijd de wortelen vervolgens in plakjes of blokjes, afhankelijk van je voorkeur.
Pel en snipper de ui en knoflook, waarbij fijngehakte knoflook altijd meer smaak afgeeft.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze licht goudbruin zijn. Het is belangrijk om constant te roeren zodat ze niet verbranden.
Voeg nu de gesneden wortelen toe en roer alles goed door elkaar. Dek de pan af en kook de wortelen op een middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg indien nodig een beetje water toe om te voorkomen dat de wortelen aanbranden.
Na ongeveer 15-20 minuten moeten de wortelen zacht genoeg zijn. Zo niet, laat ze dan nog een paar minuten koken.
Voeg tot slot zout, peper en gehakte peterselie toe aan de wortelgroenten. Roer goed en kook nog 2-3 minuten zodat alle smaken goed gecombineerd worden.
Ik maak dit groentegerecht vaak als bijgerecht bij vleesgerechten of serveer het gewoon met vers brood. Het is makkelijk te bereiden en altijd een hit.