ADVERTENTIE
Bron :: CCat82 from Getty Images
Zalm met sinaasappelsaus
Zalm met sinaasappelsaus is een mooie combinatie van een zoetzure saus die perfect de smaak van zalm aanvult. Gemakkelijk te bereiden, maar het resultaat is prachtig en lekker.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Zalm
- 4 Stukken Zalm
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen Zwarte peper
Oranje saus
- 2 stuk Sinaasappels
- 1 Artikel suiker
- 1 Artikel boter
- 1 Artikel Zetmeel
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
30 min.
1. Stap
Zalm - Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de zalm in met zout en peper en laat het 10-15 minuten rusten zodat het wat tijd heeft om te rusten.
2. Stap
Saus - Pers het sap uit de sinaasappels. Meng in een kleine pan het sinaasappelsap, suiker, boter en zetmeel en breng aan de kook. Laat het koken tot de saus dik wordt.
3. Stap
Leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 12-15 minuten in de oven, of totdat de zalm volledig gaar is.
4. Stap
Besprenkel de zalm voor het opdienen met de bereide sinaasappelsaus.