ADVERTENTIE
Bron :: GRECLAURENTIU from Getty Images
Zalm met tomatensaus
Heerlijke gegrilde zalm met tomatensaus, vergezeld van gegrilde groenten en tomatensaus.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 4 stuk Zalmfilets
- Zout, zwarte peper
- olijfolie
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 stuk Uien
- 1 kan Tomaat
- 100 ml Witte wijnen
- 1 lepel Suiker
- 1 lepel Gedroogde basilicum
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Kruid de zalm met zout en peper en laat minstens 15 minuten rusten.
2. Stap
Fruit vervolgens de knoflook en ui in een verwarmde pan met een beetje olijfolie tot de ui goudbruin is.
3. Stap
Voeg het blik tomaten, de wijn, suiker en basilicum toe. Roer en laat minstens 10 minuten sudderen om de smaken te combineren.
4. Stap
Bak de zalm in een tweede pan of op de grill. Eerst ongeveer 4 minuten aan één kant, draai dan om en bak nog eens 3 minuten of tot hij zacht is.
5. Stap
Leg de afgewerkte zalm op een bord en serveer met tomatensaus en groenten.