ADVERTENTIE

Bron :: Oleksandr P from Pexels

Zelfgemaakte ketchup met rode biet

Lekkere zelfgemaakte ketchup met rode biet, die de perfecte aanvulling is op gegrilde gerechten. Het is ook een uitstekend alternatief voor winkelsauzen, de bereiding is eenvoudig en het resultaat is echt heerlijk.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 500 g biet Toegevoegd aan
  • 400 g Tomaten Toegevoegd aan
  • 2 theelepels appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 2 kopjes water Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bak in een diepe pan de fijngehakte ui tot deze zacht en goudbruin is.

2. Stap

Voeg geraspte bieten en tomaten toe, in stukken gesneden. Voeg ook azijn, water, suiker en zout toe.

3. Stap

Dek af en laat ongeveer een uur sudderen op een matig vuur, of totdat het is ingedikt.

4. Stap

Giet de ketchup daarna in glazen potten en laat deze afkoelen. Je kan het tot 2 weken in de koelkast bewaren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten