ADVERTENTIE
Bron :: Olga Chzhu from Getty Images
Zoete aardappelen gebakken in de oven
Recept voor lekkere ovengebakken zoete aardappelen met kruidendip.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 4 stuk Zoete aardappelen
- 3 lepels Olijfolie
- 1 lepel Zouten
- 1⁄4 lepels gemalen zwarte peper
- 1 lepel Paprikapoeder gemalen
- 2 kruidnagel Knoflook
- Kruiden (optioneel)
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
70 min.
1. Stap
Was en droog de zoete aardappelen. Verwijder de schil niet, want dit is wat onze zoete aardappelen hun extra knapperigheid geeft.
2. Stap
Snijd de zoete aardappelen vervolgens in kwarten of in stokjes.
3. Stap
Doe de zoete aardappelen in een kom en voeg de olijfolie, zout, peper, gehakt paprikapoeder en geperste knoflook toe. Meng alles goed door elkaar.
4. Stap
Plaats in een voorverwarmde oven op 200 graden. Roer de zoete aardappels tijdens het bakken minstens één keer om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bakken. Dit duurt ongeveer 40 tot 60 minuten.
5. Stap
Als de zoete aardappels klaar zijn, serveer ze dan nog warm met dip of gewoon zo.