Zuringsoep (Zuringsoep)
Sommigen kennen het als zuring, anderen als zuring. Deze soep behoort tot mijn kinderjaren, zo bereidde mijn moeder het. Elke keer als ik het kook, herinner ik me haar en word ik een beetje teruggevoerd naar de oude tijd :-)
Ingrediënten
- 3 handvol Zuring verse bladeren
- 500 ml melk
- 500 ml water
- 100 ml kookroom
- 3 el gewoon meel
- olie
- suiker
- zout azijn
- 4 stukjes ei
Laatste folders
Procedure
We maken een klassieke roux in een pot met olie en bloem. We voegen melk, water en kookroom toe. We brengen alles aan de kook.
Ondertussen kloppen we de eieren en overgieten we de zuring met kokend water. Dit om het volume van de bladeren te verminderen.
Wanneer de inhoud van de pot langzaam begint te koken, voegen we de bladeren toe, zouten we en laten we het ongeveer 10-15 minuten koken. Vervolgens brengen we op smaak met suiker, azijn en indien nodig zouten we nogmaals. Ten slotte voegen we ook de geklopte eieren toe en laten de saus koken. De eieren moeten goed zichtbaar blijven in de saus.
De afgewerkte bouillon wordt alleen puur met brood geserveerd, maar iedereen kan er naar smaak een bijgerecht bij nemen :-) Eet smakelijk.
Mijn andere recepten zijn ook te vinden op mijn blog cesminazuenal.blogspot.com en op Youtube