Bron :: peredniankina from Getty Images
Zuurkoolsalade
Zuurkoolsalade is een van de hoofdbestanddelen van de traditionele Poolse keuken. Ik heb dit eenvoudige maar zeer smakelijke gerecht zelf al vaak gemaakt. Het past perfect bij vlees of geroosterde aardappelen.
Ingrediënten
- 500 g Zuurkool
- 1 pcs Grote wortel
- 1 pcs grote ui
- 2 lepels Plantaardige olie
- Zout, peper naar smaak
- Lepel suiker
- 1⁄2 theelepels Komijn
Laatste folders
Procedure
Begin met het goed laten uitlekken van de zure kool. Mijn ervaring is dat te veel water in de kool de intensiteit van de smaak kan verminderen, en dat is iets wat we willen vermijden.
Rasp vervolgens de wortelen op grof gaas. Een eenvoudige maar belangrijke tip: de toevoeging van wortelen zal zoetheid en kleur aan de salade toevoegen.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Zet een pan op het vuur, voeg de plantaardige olie toe en verhit tot het heet is. Voeg dan de gesnipperde uien toe en bak tot ze goudbruin zijn. Door het hoge vuur in het begin krijgen de uien snel kleur.
Voeg de zuurkool, geraspte wortel, zout, peper, suiker en komijn toe aan de pan. Meng alle ingrediënten goed en bak 5-7 minuten. Ik raad aan voorzichtig te zijn bij het bakken, zodat de kool niet aanbrandt aan de onderkant.
Breng de salade over op een bord. Het kan zowel warm als koud geserveerd worden.