ADVERTENTIE
Bron :: NoirChocolate from Getty Images
Zweedse amandeltaart
Een smakelijke Zweedse amandeltaart, ideaal voor speciale gelegenheden.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
Vaak
- 200 g amandelmeel
- 175 g suiker
- 200 g boter
- 4 stukjes ei
Vulling
- 250 ml Slagroom
- 2 stukjes vanillesuiker
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 175°C en bereid een ronde taartvorm (26 cm) voor.
2. Stap
Mand/cake: Meng in een kom amandelmeel met suiker. Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel. Voeg dan de eitjes toe en meng goed.
3. Stap
Giet het bereide deeg in de vorm en bak ongeveer 25 minuten in de oven.
4. Stap
Laat de taart na het bakken afkoelen.
5. Stap
Vulling: Terwijl de taart afkoelt, bereid je de vulling voor. Klop de room met de vanillesuiker stijf.
6. Stap
Snijd het deeg in 2 delen, besmeer met slagroomvulling en strooi naar smaak met amandelen.
7. Stap
Laat de taart nog even in de koelkast zodat de vulling goed kan opstijven en dan kun je serveren.