ADVERTENTIE
Alpen dumpling Germknödel met vanillesaus

Alpen dumpling Germknödel met vanillesaus

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Grondstoffen

  • 250 g halfgrove bloem Toegevoegd aan
  • 42 g verse gist Toegevoegd aan
  • 100 ml melk Toegevoegd aan
  • 25 g Honing Toegevoegd aan
  • 25 g boter Toegevoegd aan
  • 2 g zout Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 15 g citroenschil Toegevoegd aan
  • 120 g Touwen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillestokje Toegevoegd aan
  • 4 stukjes dooier Toegevoegd aan
  • 500 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 80 g suiker Toegevoegd aan

Voor besprenkeling

  • 150 g gemalen maanzaad Toegevoegd aan
  • suiker Meel Toegevoegd aan
  • munt Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Maak een zuurdesem met gist, warme melk, honing en een beetje bloem. Laat het ongeveer 10 minuten staan tot het opkomt.

2. Stap

We smelten de boter, we slaan eieren, gist en boter samen met een vork en gieten het in het bloemmengsel. We voegen geraspte citroenschil en een snufje zout toe. Handmatig of met een machine werken we een glad deeg uit dat niet aan de kom blijft plakken. We bestuiven het met bloem en laten het in een bedekte kom op een warme plaats rijzen tot het volume is verdubbeld, dat duurt ongeveer een uur.

3. Stap

Rol het gerezen deeg uit en snijd het in 4 delen. Doe 1-2 eetlepels jam op elk stuk (je kunt het verdikken met broodkruimels of kwark, amandelen als ze te dun zijn) en sluit alles goed. Laat het nog 15 minuten rijzen op de roller. Bestrijk de stoomboot lichtjes met boter, zodat de knoedels er niet aan blijven plakken. Kook in de stoom voor 15 – 18 minuten. Let op, de knoedels zullen veel opzwellen tijdens het koken, u moet voldoende ruimte rond hen op de stomer laten.

4. Stap

Ondertussen koken we de vanillesaus (Cream Anglaise). We gieten room in een steelpan. We snijden het vanillestokje in de lengte door en schrapen met de punt van een mes het merg in de room. Breng het langzaam aan de kook en laat het 2 minuten doorkoken.

5. Stap

Klop de eierdooiers eerst met een garde met suiker tot een fijn schuim. Giet ze onder constant kloppen met een pollepel kokende room en vervolgens nog een pollepel. Giet dit eierdooiermengsel, terwijl je constant roert, terug in de pan met de resterende room en zet het terug op het fornuis. Blijf roeren met de garde en verwarm totdat de crème dik wordt. Breng niet aan de kook, laat het eerder opwarmen. Als je een keukenthermometer hebt, kun je deze gebruiken - de crème moet een temperatuur van ongeveer 80 °C bereiken.

6. Stap

Meng gemalen maanzaad met vanillesuiker.

7. Stap

Serveer de dumpling overgoten met vanillesaus en bestrooid met maanzaadsuiker.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten