Bron :: Hibiscus81 from Getty Images
Broccolisaus voor pasta
Deze broccolisaus is ideaal voor pasta. Het is rijk aan vitamines en zal zeker iedereen behagen die de uitgesproken smaak van broccoli waardeert.
Ingrediënten
Saus
- 1 stukjes broccoli
- 200 ml kookroom
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Versgemalen zwarte peper
Pasta
- 400 g Pasta (penne, fusilli, etc.)
- 2 l Water om pasta te koken
- 1 theelepel Zout
Laatste folders
Procedure
We maken de broccoli schoon en snijden het in kleinere roosjes. We schillen de ui en knoflook en snijden ze fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui goudbruin is.
We voegen broccoli toe en bakken nog ongeveer 5 minuten. Daarna gieten we room erover, zouten, kruiden en sudderen we het onder een deksel gedurende 10 minuten.
Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de broccoli saus in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het nog even op het vuur staan zodat de pasta de saus kan opnemen.
Serveer de afgewerkte broccolisaus met pasta onmiddellijk. We kunnen naar smaak bestrooien met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!