ADVERTENTIE

Bron :: Hibiscus81 from Getty Images

Broccolisaus voor pasta

Deze broccolisaus is ideaal voor pasta. Het is rijk aan vitamines en zal zeker iedereen behagen die de uitgesproken smaak van broccoli waardeert.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Saus

  • 1 stukjes broccoli Toegevoegd aan
  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan

Pasta

  • 400 g Pasta (penne, fusilli, etc.) Toegevoegd aan
  • 2 l Water om pasta te koken Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We maken de broccoli schoon en snijden het in kleinere roosjes. We schillen de ui en knoflook en snijden ze fijn.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui goudbruin is.

3. Stap

We voegen broccoli toe en bakken nog ongeveer 5 minuten. Daarna gieten we room erover, zouten, kruiden en sudderen we het onder een deksel gedurende 10 minuten.

4. Stap

Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

5. Stap

Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de broccoli saus in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het nog even op het vuur staan zodat de pasta de saus kan opnemen.

6. Stap

Serveer de afgewerkte broccolisaus met pasta onmiddellijk. We kunnen naar smaak bestrooien met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten