Bron :: Luiz Ribeiro for Freepik
Eenvoudig bereide rode wijnsaus
Een aromatische, dieprode saus die perfect past bij verschillende vleesgerechten. Deze rode wijnsaus zal zeker de adem van uw gasten wegnemen.
Ingrediënten
- 2 lepel olijfolie
- 1 kleine Ui, fijn gesneden
- 2 lepel tomatenpuree
- 500 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- 2 Takje Tijm
- 1 Lijst Laurier
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen Peper
Laatste folders
Procedure
Om de rode wijnsaus te bereiden, verhit je de olijfolie in een diepe pan of middelgrote pot op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en kook deze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen.
Voeg de tomatenpuree toe en kook het nog 2 minuten mee.
Giet de wijn erin en laat het aan de kook komen. Verlaag de hitte en laat de wijn ongeveer 10 minuten sudderen, tot het tot de helft is gereduceerd.
Voeg de bouillon, tijm, laurierblad, zout en peper toe. Laat de saus 15 minuten sudderen.
Haal de tijm en het laurierblad eruit. Gebruik een staafmixer of een zeef om de saus te pureren en glad te maken.
Laat de rode wijnsaus indien nodig verder inkoken tot de gewenste consistentie is bereikt. Breng ze op smaak met extra zout en peper indien nodig. Deze saus kan bij verschillende gerechten worden geserveerd, maar past het beste bij vlees zoals biefstuk.