Bron :: Maliflower73 via Getty Images
Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten
Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.
Ingrediënten
- 1 groot Ui
- 1 l groentebouillon
- 1 groot wortelen
- 2 groot Aardappelen
- 4 Eieren
- 3 lepel Fijngehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
- 2 lepel plantaardige olie
Laatste folders
Procedure
Om het eiersoeprecept te maken, schil je de ui, wortel en aardappelen. Ik snijd de aardappelen en wortelen graag in ongeveer even grote blokjes, zodat ze tegelijk koken.
Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak tot hij doorschijnend is. Hierdoor karamelliseert de ui en krijgt de soep een zoete noot.
Voeg nu de wortelen en aardappelen toe en blijf bakken tot ze een beetje zacht zijn geworden.
Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de groenten helemaal zacht zijn. Probeer een stukje groente te splijten met een vork om de gaarheid te controleren.
Terwijl de soep pruttelt, klop je de eieren los in een kom. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat de schalen barsten. Klop de eieren luchtig.
Als de groenten gaar zijn, roer je de soep met een garde en giet je langzaam de eieren erbij. Hierdoor ontstaan er mooie eierslierten in de soep.
Haal de eiersoep van het vuur en breng op smaak met zout, peper en peterselie. Proef een lepel en pas de smaak aan.
En voilà - de eiersoep is klaar! Vers smaakt hij het lekkerst, maar je kunt hem natuurlijk ook bewaren en later opwarmen.