ADVERTENTIE
Geroosterde tomaten

Geroosterde tomaten

Ik hou van tomaten op alle mogelijke manieren en ik kan ze elke dag per kilo eten. 😁 Deze geroosterde zijn uitstekend en herinneren me in de winter aan warme zomeravonden. En als je gewend bent om eetbare geschenken te geven met Kerstmis, zullen deze geroosterde tomaten zeker gewaardeerd worden door je dierbaren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 3 kg verse tomaten Toegevoegd aan
  • 10 stukjes teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • Tijm Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

220 min.
1. Stap

Het aantal tomaten is naar oog. Als we klassieke tomaten hebben, snijden we ze in kwarten. Kleinere (kers) is genoeg in de helft en we leggen ze dicht bij elkaar op de bakplaat / plaat. Tussen hen plaatsen we gepelde teentjes knoflook op de bodem van de bakplaat. We zouten, besprenkelen met olie, leggen takjes tijm op de top (als we geen verse hebben, kunnen we gedroogde gebruiken) en bakken in de oven op 150°C gedurende drie uur.

Geroosterde tomaten - stap voor stap bereiding 1
2. Stap

Na het bakken pletten we de knoflook met een vork, gooien we de kruiden weg en laden we alles samen in kleine inmaakpotjes. We steriliseren de tomaten op 80°C gedurende 20 minuten. Eet smakelijk 😋

Geroosterde tomaten - stap voor stap bereiding 1

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten