ADVERTENTIE
Italiaanse pasta met tomaten en olijven

Italiaanse pasta met tomaten en olijven

Een tip voor een snelle zomerlunch of diner. Met pasta kun je niets fout doen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
3
  • 250 g pasta Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 3 stukjes Knoflookteentje Toegevoegd aan
  • 6 stukjes Verse cherrytomaten Toegevoegd aan
  • De Handvol groene olijven Toegevoegd aan
  • De Handvol Verse peterselie Toegevoegd aan
  • De Handvol Grana Padano kaas Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Lepel suiker Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze in een pan met olijfolie. Voeg na een tijdje de gesneden tomaten, olijven en suiker toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het ongeveer 30 minuten sudderen.

Italiaanse pasta met tomaten en olijven - stap voor stap bereiding 1
2. Stap

Ondertussen koken we de pasta volgens de instructies. We nemen ongeveer een pollepel water uit, giet de gekookte pasta af en voegen het bij de saus. We roeren het licht door, we kunnen het aanlengen met het afgegoten water, laten het even doorkoken en besprenkelen het tenslotte met gehakte peterselie. Bij het serveren bestrooien we de pasta met geraspte kaas. Eet smakelijk.😋

Italiaanse pasta met tomaten en olijven - stap voor stap bereiding 1

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Mis-Mas

Italiaanse pasta met tomaten en olijven

Een tip voor een snelle zomerlunch of diner. Met pasta kun je niets fout doen.

45
Notulen
3
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze in een pan met olijfolie. Voeg na een tijdje de gesneden tomaten, olijven en suiker toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het ongeveer 30 minuten sudderen.

2. Stap

Ondertussen koken we de pasta volgens de instructies. We nemen ongeveer een pollepel water uit, giet de gekookte pasta af en voegen het bij de saus. We roeren het licht door, we kunnen het aanlengen met het afgegoten water, laten het even doorkoken en besprenkelen het tenslotte met gehakte peterselie. Bij het serveren bestrooien we de pasta met geraspte kaas. Eet smakelijk.😋

Ingrediënten
250 g
pasta
1 stukjes
De Ui
3 stukjes
Knoflookteentje
6 stukjes
Verse cherrytomaten
De Handvol
groene olijven
De Handvol
Verse peterselie
De Handvol
Grana Padano kaas
olijfolie
1 Lepel
suiker
zout en peper