Bron :: tashka2000 from Getty Images
Marshmallow
Een smakelijke en zachte zelfgemaakte marshmallow waar je kinderen dol op zijn.
Ingrediënten
- 470 g suiker
- 240 ml water
- 1 koffielepel Vanille-extract
- 15 g Gelatine
- 4 Lepels bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
Meng in een kleine kom de gelatine en 120 ml water. Laat het opzwellen.
Meng in een pan de suiker, 120 ml water en vanille-extract. Breng aan de kook zonder te roeren tot de suiker volledig is opgelost.
Voeg de gelatine toe aan de pot en roer totdat deze volledig is opgelost.
Giet het mengsel in de kom van de mixer en laat het 20 minuten afkoelen.
Meng het mengsel na 20 minuten tot het volume toeneemt en de consistentie van slagroom krijgt.
Giet het mengsel in de voorbereide ovenschaal en strijk het glad met een met olie ingevette lepel.
Bedek het mengsel met ingevet bakpapier en laat het 3 uur in de koelkast opstijven.
Snijd het met een schaar in blokjes en rol het in poedersuiker.