Bron :: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Mascarpone en fruitcake
Deze zoete mascarpone en fruitcake is een geweldige keuze voor zomerse middagen. Hij is licht, verfrissend en dankzij het fruit vol vitamines. Je kunt het bereiden met welk fruit je maar bij de hand hebt, maar het smaakt het best met aardbeien of frambozen.
Ingrediënten
Lichaam grootte 30x20cm:
- 4 stukjes ei
- 4 el bruine suiker
- 2 el olie
- 2 el water
- 20 g cacao
- 80 g gewoon meel
- 1⁄2 stukjes Bakpoeder
Crème:
- 500 g mascarpone
- 400 ml slagroom
- 3 stukjes vanillesuiker
Fruitvulling:
- 500 g frambozen
Chocolade:
- 100 g chocolade
- 100 ml slagroom
Laatste folders
Procedure
We kloppen het eiwit op tot schuim.
We mengen de dooiers met suiker tot schuim en voegen olie, water en cacao toe. We mengen alles samen.
Vervolgens voegen we gezeefde bloem met bakpoeder toe en roeren we het schuim er voorzichtig doorheen.
We bakken in een vorm bekleed met bakpapier op 160°C gedurende ongeveer 20 minuten.
In een kom, kloppen we mascarpone, slagroom en suiker. Smeer de crème op de cake.
We wassen de frambozen en prikken ze met een vork, we verspreiden ze over de hele taart op de crème.
We smelten de chocolade samen met de slagroom en verwarmen deze, daarna halen we deze van de kachel.
We mengen en gieten het over de taart.
Bijvoorbeeld strooien we cacao op de top en versieren we het met fruit.