Rijstpudding
Rijstpudding volgens een oud recept voor mijn dochter Svetlana. Telkens als ik haar voor de lunch bel met de mededeling dat ik rijstpudding wil bakken... becommentarieert zij dit met de woorden: 'Ik laat me altijd voor rijstpudding praten'. 😁
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 110 g boter
- 130 g suiker
- 200 g Rijst
- 3 stukjes ei
- fruit naar smaak
- citroenschil
- vanille
Laatste folders
Procedure
Voeg 50g boter, 50g suiker en gewassen rijst toe aan de kokende melk en kook tot het zacht is. Laat het afkoelen.
We scheiden de eieren en kloppen het eiwit tot stijve pieken.
We wrijven de boter in met suiker en eidooiers tot een schuim, voegen citroenschil toe, vanille (of vanillesuiker).
Voeg de afgekoelde rijstpudding en het eiwitenschuim toe aan het mengsel.
Vet de vorm in met vet en vul deze met de helft van de soufflé, die je belegt met fruit. Ik gebruik ingeblikte perziken, abrikozen, pruimen, kersen of 3 verse appels of ander vers fruit.
We bedekken de tweede helft, bedekken de vorm en bakken de soufflé in de oven op ongeveer 160 graden voor ongeveer een uur.
We serveren de rijstpudding gegoten met saus en ingeblikte bosbessen. Eet smakelijk! 😋