ADVERTENTIE
Vleesballetjes in ui-appelsaus
Ik hou heel veel van dit recept vanwege zijn variabiliteit. Je kunt het combineren, hetzij zonder pasta met brood, of alleen pasta met saus, of balletjes met een andere bijgerecht. Oordeel zelf 😉
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 1⁄2 kg Gemalen rundvlees of varkensvlees of mix
- 1 stukjes Brood
- Peterselie
- 4 stukjes Middelgrote ui
- 2 stukjes Appel
- 1⁄4 l Bouillon of bouillon
- 250 ml Slagroom
- paprikapoeder - zoet
- Zout
- gemalen zwarte peper
- Boter of olie
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Brood (bolletje of croissant) weken we in water, knijpen we uit, voegen we gehakt, gehakte peterselie, gemalen paprika, specerijen en zout toe.
2. Stap
Meng het mengsel en vorm kleine balletjes.
3. Stap
Bak de vleesballen bruin in boter.
4. Stap
We snijden de ui in halve maantjes, de appels in kleine blokjes en bakken ze ongeveer 5 minuten in boter.
5. Stap
Voeg dan de hete bouillon samen met de slagroom toe, breng op smaak, we kunnen gezonde groenten toevoegen en laten het nog een paar minuten sudderen.
6. Stap
Dienen met macaroni of spaghetti.