ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: silviarita

Citroenmarmelade

Een heerlijke spread die citroenen omzet in een zoete, licht bittere jam. Perfect om op een stuk geroosterd brood te smeren of te gebruiken als vulling voor zoetigheden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 kg citroen Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 1 l water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Snijd de citroenen doormidden en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

2. Stap

In een grote pan, breng het water aan de kook. Voeg de citroenen toe en kook gedurende 1 uur.

3. Stap

Verwijder de citroenen uit het water en zet ze opzij.

4. Stap

Voeg de suiker toe aan het water en laat het koken totdat de suiker volledig is opgelost.

5. Stap

Voeg de citroenen toe aan de suikerstroop en laat nog een uur koken, of tot de jam de gewenste consistentie heeft bereikt.

6. Stap

Laat de jam afkoelen voordat je het in gesteriliseerde glazen potten doet.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

205 recepten

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten